Despre noi

Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului București, “acad. Nicolae Cajal” este o instituție care funcționează în subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului București din anul 2012 până în prezent. Această instituție este amplasată în centrul capitalei și are o capacitate de 80 de locuri. Clădirea are 4 etaje și poate oferi cazare în camere cu 1, 2, 3 paturi, iar fiecare cameră este dotată cu următoarele: pat, noptieră, șifonier,veioză, aer condiționat, TV, frigider, grupuri sanitare proprii sau comune.

 Căminul asigură condiții corespunzătoare conform standardelor în vigoare și nevoilor vârstnicilor, astfel: detectoare de fum în fiecare spațiu, sistem de apelare asistente medicale în fiecare cameră, sistem de sonorizare, sistem de supraveghere video, 2 lifturi, servicii de spălătorie și uscătorie, hrana este deservită de serviciul de catering (3 mese /zi+ gustare) în cele 2 săli de mese, acces pentru beneficiari la sala de calculatoare conectate la internet, frizerie, cabinet de ergoterapie: ateliere de broderie, croitorie, cântec și dans, poezie, jocuri interactive, origami, pictură și desen, organizarea zilelor de naștere, bibliotecă cu peste 1000 de volume; clubul “4 anotimpuri”, slujbe religioase de 2 ori\ săptămână și ori de câte ori este nevoie, spațiu special amenajat pentru vizite, sală de masaj, sală de kinetoterapie, sală de fizioterapie, asistență medicală și de îngrijire 24/ 24 h, cabinet medic psihiatru, cabinet medic geriatru, 2 cabinete asistenți medicali, cabinet asistență socială, cabinet asistență psihologică.

Atmosfera în cadrul căminului este una de familie, camerele sunt personalizate, luminoase, spațioase și primitoare, cu un nivel ridicat de confort, iar rudele îi vizitează pe majoritatea vârstnicilor aproape zilnic în spațiile special amenajate.

INCEPE ACUM
8

ASISTENȚI MEDICALI

80

PATURI

4

ETAJE

6

ANI DE EXPERIENŢĂ

Director

Directorul asigură organizarea, coordonarea, monitorizarea permanentă a realizării la standarde calitative superioare a tuturor activităților de natură administrativă și socio-medicală desfășurate...

Mai mult

Personalul administrativ

Personalul din cadrul compartimentului Administrativ și Întreținere se ocupă de planificarea și coordonarea activității administrative, supravegherea utilizării raționale a resurselor și a efectuării...

Mai mult

Personalul medical

Este foarte important ca un cămin pentru persoane vârstnice să asigure servicii medicale pentru beneficiarii săi, având în vedere că cea mai mare parte suferă de cel puțin una din bolile bătrâneții.

Mai mult

Personalul Psiho- social

Personalul psiho-social este răspunzător, în primul rând, de efectuarea anchetei sociale și a grilei naționale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice. După momentul internării beneficiarului...

Mai mult

Asistenta medicala si ingrijire

Personalul de asistență medicală și de îngrijire este alcătuit din:
1 Asistentă medicală coordonatoare
8 Asistente medicale
21 Infirmiere

Asistentele medicale oferă asistență medicală 24/24 h, administrând tratamentul conform schemei terapeutice și în caz de urgență, perfuzii, injecții intravenoase sau intramusculare, măsurarea zilnică a tensiunii arteriale, pulsului și temperaturii, monitorizarea glicemiei a seniorilor diabetici, chemarea medicului în caz de urgență sau chiar internarea în spital dacă situația o cere, pansare, curățare și îngrijire răni, prevenirea escarelor pentru cei imobilizați, îngrijirea și tratarea lor precoce. Infirmierele se ocupă de întreținere și menajul zilnic: baie sau asistență la spălare, asistență la schimbarea hainelor, schimbarea scutecelor și toaletarea zonei intime pentru cei cu incontinență de fiecare dată când situația o impune, spălarea, uscarea și distribuirea hainelor beneficiarilor, spălarea lenjeriilor de pat și schimbarea acestora ori de câte ori este nevoie, curățenia și aerisirea camerelor, curățenia și spălarea spațiilor comune (holuri, băi, săli de mese, etc), preluarea, pregătirea și servirea hranei în sălile de mese ori la patul beneficiarului, hrănirea și hidratarea beneficiarilor dependenți. Personalul de asistență medicala și îngrijire are o experiență de peste 20 de ani în domeniul asistenței sociale, dând dovadă de profesionalism și este foarte implicat în vederea păstrării și\ sau recuperării potențialului propriu și autonomiei funcționale ale vârstnicilor, empatizând cu nevoile lor.

Kinetoterapie- Fizioterapie

Principiile de aplicare a kinetoterapiei pentru persoanele vârstnice: Guvernează întreaga activitate de recuperare, precizează orientarea kinetoterapeutului cu beneficiarul, kinetoterapeutul trebuie să aplice un tratament care îmbunătățește starea de sănătate a beneficiarului, kinetoterapeutul trebuie să aibă cunoștințe necesare cu privire la aplicarea exercițiului fizic, să dea dovadă de tact pedagogic și înțelegere, de apropiere sufletească pentru a câștiga încrederea beneficiarului, tratamentul trebuie aplicat cât mai devreme posibil, gradarea efortului se începe cu exerciții simple care nu necesită efort, dar pe masură ce crește toleranța la efort se efectuează exerciții mai complicate, participarea activă și conștientă a beneficiarului, continuarea tratamentului până la recuperarea integrală, individualizarea tratamentului se realizează în funcție de nivelul intelectual, vârstă, sex, capacitatea de colaborare în situații de tensiune, natura afecțiunii, măsurile luate pe plan medical, mai ales după intervenții chirurgicale, comunicarea eficientă între kinetoterapeut și beneficiar.
Beneficiile kinetoterapiei/ fizioterapiei:
Menținerea unei stări de sănătate optime și sporite a rezistenței organismului;
Relaxarea generală;
Corectarea posturii și aliniamentul corpului;
Creșterea mobilității articulare;
Creșterea forței musculare;
Reeducarea coordonării și a echilibrului;
Antrenarea la efort;
Reeducarea respiratorie;
Reeducarea sensibilității.

Masaj

Terapia prin masaj ajută persoanele vârstnice, și nu numai, să-și controleze durerile fizice mai ușor și sporește refacerea după o intervenție chirurgicală. În plus, procedurile de masaj îmbunătățesc calitatea somnului și cresc funcțiile cognitive. Masajul ajută la redarea stării de relaxare și dispariția neplăcerilor provocate de stres. Masajul este o cale placută prin care se pot realiza conexiuni interumane, mai ales că, odată cu trecerea timpului interacțiunile sociale devin din ce în ce mai puțin prezente. S-a demonstrat că persoanele vârstnice pot avea parte de beneficii emoționale extraordinare în urma tratamentelor cu masaj. Acesta ameliorează stările depresive, anxietatea și stările de agitație asociate cu pierderea de memorie.
Beneficiile masajului:
Ameliorarea durerii fizice si a contracțiilor musculare;
Îmbunătățirea calității somnului și a clarității mentale;
Reducerea anxietății și depresiei.

Alte statistici despre noi

Cea mai uzuală clasificare a perioadei bătrâneţii umane cuprinde:

CONTACT

1. Stadiul de trecere spre bătrâneţe: de la 65 la 75 de ani

30

2. Stadiul bătrâneţii medii: de la 75 la 85 de ani

65

3. Stadiul marii bătrâneţi: peste 85 de ani

25